dissabte, 13 de juny del 2015

Panorama desprès de la batalla electoral


Entrada anterior: TTIP un cop d'Estat encubert







Albert Rivera: "Solo se pueden regenerar las instituciones si exigimos cambio profundo a los gobiernos..." "...Rebélate".

Com pensa aconseguir això? De moment, pel que jo sé, recolzant els dos partits (PP i PSOE) més corruptes  en Comunitats autònomes: en la de Madrid, el PP i en la d'Andalusia, el PSOE. Per a regenerar-los? M'imagine el ciutadà Albert com un devot seguidor de san Joan Bosco, fundador de la Congregació Salesiana. Seguidor en aquella màxima, neoliberal avant la lettreque diu: "Si cooperes a salvar un ànima, assegures la teua pròpia". De moment, vol salvar-ne dues, perdudes i ben perdudes: la del PP Comunitat de Madrid i la del PSOE Comunitat d'Andalusia. O potser una: PPSOE. Salvant-ne dues en salva tres (o salvant-ne una doble, en salva dues), la seua inclosa. Salva les ànimes de tres partits, conservant-los en salmorra, vull dir, en la vella casta que sempre han sigut. És aquest el canvi profund? És aquesta la forma de rebel·lar-se?

Hi ha una antiga màxima immobilista, que citava el meu avi, en la qual l'anticatalà Rivera, sembla que s'ha inspirat: "No et deixes sendes velles per novelles". És així com interpreta l'acció política del canvi: continuar per les sendes velles. Els vells partits, la "carcor" dels partits, són elegits per a la renovació, el canvi i la rebel·lia. Molt propi de senyorets al servei de banquers, neoliberals finolis. Sembla que sols es preocupen de fingir que canvien quelcom per a que en realitat tot siga igual. 

"A los 15 días de las elecciones, el dinosaurio todavía seguía alli" escriu Arturo González en Público.es: "Puntadas sin hilo". Només 15 dies? I lo que te rondaré, morena



Tant de bò que la gran esperança del canvi no siga feta malbé pels neoliberals anticatalanistes Ciudadanos. Aquesta esperança la tenim al País Valencià, on les negociacions s'han dut entre PSOE, PODEMOS i COMPROMÍS. El PSOE  (Ximo Puig) tindrà la presidència i COMPROMÍS (Mónica Oltra), la vicepresidència de la Generalitat, mentre que Joan Ribó (Compromís), l'Alcaldia.

 

Albert Rivera, president de Ciudadanos, ha resultat ser un fanàtic. Ha foragitat del partit un regidor de l'Alcora en assabentar-se que havia pactat amb Compromís l'alcaldia d'aquesta localitat. Ya dijimos que facilitaríamos la gobernabilidad para que no entraran los nacionalistas de Compromís”. Són tan nacionalistes que no toleren altres nacionalistes. Són tan demòcrates que no toleren els demòcrates. Per a ells la unitat d'Espanya és la unitat imposada, no la unitat elegida. Ignoren que la unitat no consisteix en la uniformitat, sinó en la unitat elegida, consensuada d'allò, que és múltiple i divers i continua essent-ho. La unitat no ha de consistir en la destrucció de tot el que siga divers, perquè seria inhumà. 

De tota manera, sembla fals que Compromís siga separatista: "Compromís pide a Albert Rivera que se disculpe por decir que son un partido 'separatista' " (El diario.es). El número 2 de Compromís i lider del Bloc, Enric Morera, considera que tal afirmació és una calúmnia i demana mantenir la mentida i l'insult fora del debat.










1 comentari:

Pura Peiró Bertomeu ha dit...

A Oliva, els de Projecte Oliva-Ciutadans no han seguit les directrius del partit on s'han integrat (?) de fa poc i han votat a David González de Compromís, per a alcalde.
No sabem si els expulsaran com a l'Alcora per pactar amb nacionalistes; és més, em fa la impressió que Projecte ha valencianitzat la propaganda electoral i el nom: en les anteriors eleccions eren "Proyecto Oliva".
Es cert però que Ciutadans naix a Catalunya per a frenar "la deriva nacionalista"i ocupar un espai de la dreta espanyolista al Principat que el PP mai ha pogut ocupar electoralment.