divendres, 5 de juny del 2015

TTIP: Un cop d'Estat encobert?









Pot ser que mai hages oït parlar del TTIP ("Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions"). Això és perquè  és tracta de quelcom que hom pretén aprovar amb el menor soroll possible, car, si tira endavant, les conseqüències per a la democràcia i els drets adquirits durant molt de temps seran catastròfiques. 

És un acord comercial entre la Unió Europea i els Estats Units d'Amèrica del Nord que pretén equiparar les normatives d'ambdós costats de l'oceà.

Les Corporacions (empreses o entitats comercials) prendran ja de forma evident el control dels països, de tal manera que ni els governs ni el poble elector tindran cap influència sobre pràcticament cap àmbit que els afecte, si perjudica o no beneficia a les empreses. Serà l'adveniment  d'una dictadura de nou encuny, on el dictador seran les corporacions beneficiades pel tractat.

En poques paraules, és el nou cavall de Troia. La Comissió Europea, el Govern Nord-americà i les grans empreses estan venent-nos l'acord com un antídot definitiu contra la crisi. Però realment ens estan ocultant una pèrdua de drets sense precedent.


Què implica?

Una rebaixa, més gran encara, dels drets i més privatitzacions per a la ciutadania europea. Volen eliminar les barreres al comerç per tal de crear un gran mercat que beneficie les grans empreses. Però aquestes barreres regulen i protegeixen els nostres drets socials i ambientals (no oblidem que l'origen de la crisi rau en la desregulació de les operacions mercantils internacionals).


Com s'està negociant?

En total secret, com hem dit. Des de juny de 2013, la Comissió Europea, el Govern Nord-americà i els grans lobbies empresarials es reuneixen a esquena de la societat per negociar les condicions del tractat.


Quins riscs planteja?

Pèrdua de drets laborals, limitació dels drets de representació col·lectiva dels treballadors, privatització dels serveis públics, risc de rebaixa salarial, etc.


¿Preparen els partits dretans i neoliberals un cop d'estat sota la forma del TTIP?


En Europa ja s'estan movent. Què esperem nosaltres?

Mireu, sis plau, aquest vídeo: https://youtu.be/VIWR9HHxA-k

A més a més, no puc deixar-me d'aconsellar la visió d'aquest altre. No he oït mai un discurs tan clar sobre la situació horrible d'aquest país: Wyoming

1 comentari:

Pura Peiró Bertomeu ha dit...

Gràcies Miquel per alertar-mos i per donar-mos bones referències.
He considerat que calia donar difusió al text. Demà també ho enviaré als Amics de MCarme i a Afei.
El TTIP, si s'aprova, serà el supergovern mundial de les multinacionals que paradoxament han fet seu l'ideal anarquista de fer desaparéixer l'Estat.