dissabte, 12 de setembre del 2015

Espanya i la Unió Europea dos dictadures encobertes?





Aznar aplicaria en Catalunya
la llei que penava amb càrcer convocar
un referèndum "il·legal"

És un fàstic tenir que repetir i demostrar, ara i adés, les evidències. És un fàstic insuportable veure i oir com es prohibeix la democràcia en nom de la democràcia. Per exemple, la suposada llei democràtica que prohibeix les autèntiques manifestacions democràtiques com són els referèndums en Catalunya. També és un fàstic insuportable veure com les decisions democràtiques del poble català han de sotmetre's a la voluntat, també democràtica (electoral) d'un altre més nombrós, l'espanyol, que l'ha sotmès dues vegades mitjançant cruentes guerres (la de Felipe V i la de Franco) i que en nombre de vots sempre guanyarà, perquè és més gran i té més habitants.

No sé com podríem considerar aquest tipus de democràcia diferent d'una dictadura, la dictadura d'un poble sobre un altre: la d'Espanya sobre Catalunya.

I, parlant de dictadura, tampoc sé com es pot dir que la Unitat Europea siga una unitat democràtica, si pensem en allò que va dir, en una negociació sobre el cas grec, el ministre de finances Alemany, Schäuble, al llavors ministre de finances grec, Varoufakis:

Conta aquest: "Quan en la meua primera reunió de l'Eurogrup, en febrer, suggerí als ministres de finances un compromís entre el Programa d'Austeritat de la Troika en vigor i l'agenda de reformes del nou govern electe, Michel Sapin (ministre de Finances francès) prengué la paraula per a dir que estava de acord amb mi, per defensar eloqüentment un terreny comú entre el passat i el futur, entre el programa de la Troika i el programa electoral del nostre nou govern que el poble grec acabava de votar. El ministre de Finances d'Alemanya inmediatament intervingué: "Les eleccions no poden canviar res", digué. 'Si cada volta que hi ha una elecció les regles canvien, la zona euro no pot funcionar'..."

"...I continuà Varufakis: "Encara que és cert que les eleccions no poden canviar res, devem ser honests amb els nostres ciutadans i dir-los-ho. Tal vegada deuríem modificar els Tractats europeus i insertar en ells una clàusula que suspenga el procés democràtic en els països obligats a demanar préstecs a la Troika. Que suspenga las eleccions fins que la Troika decidisca que es poden celebrar de nou. ¿Per què devem sotmetre el nostre poble a uns costosos ritus electorals si les eleccions no poden canviar res? Però -vaig preguntar als meus companys ministres-, és en açò en què s'ha convertit Europa, col·legues? ¿Es açò el que els nostres pobles han subscrit?"

Per això, imagine que sota unes façanes democràtiques, s'amaguen unes dictadures reals: l'espanyola i l'europea.