dijous, 5 de març del 2015

El caloret de Rita i la innocència de Rajoy

Entrada anterior:
Els nens orfes (2ª part). Acabem, ja, amb la dicotomia govern-poble!.







Aquí tenim a Rita, la quinta essència dels valencians. No es burleu, que el "caloret" de Rita és la saviesa (burrera?) del poble valencià del cap i casal, saviesa concentrada en l'alcaldesa, la qual, per ser tan sàvia i tan honesta ha estat elegida, eleccions darrere eleccions (5 convocatòries, 24 anys). No em negareu que aquest poble també sent "caloret" en "el fred del verano". 

Quan vegeu i oïu a Rita, recordeu que esteu veient i oint el genuí poble valencià, l'autèntic, sense imitacions. Ella és la marca de València, el tresor que aquesta guarda en el cor. Marca que es completa amb Camps, Betoret, Juan Cotino, Ricardo Costa, Milagrosa Martínez, Rafael Blasco..., etc., etc., etc... Decenes, centenes (milers? "Qui lo sa?"). El Poble Valencià, la nostra esperança.

Hostiaaa!!! I, damunt, Mariano!

 ------------------------

Es mostra o s'amaga?
Rajoy: "No somos responsables de la frustración que ha generado la izquierda radical griega".

Sembla que, segons Rajoy, el mal està en l'esperança i la lluita corresponent per sortir de la pobresa. Esperança que el mateix capitalisme neoliberal pretén aniquilar. Capitalisme en el qual Rajoy milita. El mal, doncs, no està per a ell en el fet de causar pobresa, sinó en el de reanimar l'esmortida esperança i el coratge de lluitar per sortir-se'n. Aquí està el mal, segons Rajoy. Dit en altres paraules: la riquesa del pobre seria, segons ell, la "resignació" a malviure en la pobresa, la covardia d'abandonar la lluita. I vosaltres, Syriza, l'heu superada despertant una esperança intrèpida, una esperança lluitadora. Els voltors de Rajoy, en canvi, necessiten un poble covard, resignat i llepaculs per tal de poder devorar-lo tranquil·lament.


Resignació. 

Els voltors de Rajoy són, també, eixa policia de comportament neofeixista que detén persones pacífiques desprès de les "marxes de la dignitat", les tortura i les manté set hores dempeus, firmes, amb els braços en alt i sense poder anar al lavabo. Desprès les acusen de fets que s'inventa la policia i hom demana una condemna de quatre anys de presó. Això li ha passat a Raquel Tenías (vide).

-------------------------

Rajoy, encara: “Los radicalismos de derechas o de izquierda no han hecho nada positivo”.

Aquest senyor té la capacitat d'encertar més del que ell pensa. Efectivament: el radicalisme neoliberal ens ha robat la societat del benestar. I el PP de Rajoy n'és responsable per quant que ha estat col·laborant-hi. No ens queda més remei que, si volem posar-hi remei, actuem radicalment. Les radicalitats desmesurades s'arrangen derogant-les. La correcció dels radicalismes necessiten accions definitives i contundents, per tal de corregir la radicalitat destructora. Lo que uns enderroquen cal que altres ho tornen a construir des dels fonaments.