divendres, 22 d’agost del 2014

Són bons, però acabaran amb nosaltres

                                                                Entrada anterior: El Papa Francesc parla dels comunistes




Un neoliberal a punt de fer allò que li és 
propi. Té consciència moral? És cruel? 
Ninguna de les dues qüestions 
entren en els seus càlculs:
"La banalitat del mal".

Kenzaburo Oe [Premi Nobel de literatura 1994] ha reflexionat molt sobre la connexió que existeix entre la bomba atòmica i el desastre de Fukushima, la planta nuclear que col·lapsà quan un terratrèmol y un tsunami devastadors assotaren Japó l'11 de mars de 2011. El Premi Nobel digué al periòdic francès Le Monde: “Hiroshima ha de quedar gravada en la nostra memòria: és una catàstrofe més terrible que els desastres naturals perquè fou provocada per l'home. Repetir-la, mostrant la mateixa falta de respecte per la vida humana amb la construcció de plantes d'energia nuclear, es la pitjor traïció a la memòria de les víctimes d'Hiroshima”, afirmà (vide: Amy Goodman/Denis Moinihan. ATTAC España en http://www.attac.es/2014/08/17/hiroshima-y-nagasaki-69-anos-despues/).


...   ...   ...   ...   ...


El cas és que USA sabia, abans de llançar les bombes atòmiques, que Japó volia aplegar a un acord i rendir-se. Ho havia expressat en un cable secret al govern de la Unió Soviètica que fou intervengut pels serveis d'inteligència estadounidencs. Tota l'evidència acumulada mostra ara que el govern japonès s'hagués rendit en les mateixes condicions en què ho va fer, força abans dels atacs realitzats pels governs d'EEUU y de la Unió Soviètica. I així ho sabia el govern d'EEUU tres mesos abans que llancessen les bombes nuclears. No obstant això, va llançar les bombes per tal d'evitar que la Unió Soviètica pactés la pau, tal como indicà el Secretari de Defensa, el Sr. James Forrestal, “el bombardeig era un intent d'acabar la guerra abans que la Unió Soviètica ho fes”, a la qual cosa l'assessor del President Truman, el Sr. Byrnes, afegí “que el bombardeig ens permetrà dictar els termes del fi de la guerra”. Vide: Vicens Navarro, "Los orígines de la guerra nuclear"

Aquesta decisió va provocar unes 140.000 víctimes mortals a Hiroshima, i gairebé 80.000 a Nagassaki. 

Possible versió estadounidenca-capitalista de la "banalitat del mal" nazi.

...   ...   ...   ... 

"Els agricultors espanyols no deuen deixar-se enganyar. L'origen del boicot rus a productes frescs espanyols està en la decisió de Brussel·les, impulsada per Washington y Berlín, d'imposar sancions a Rússia pel seu recolzament a la rebel·lió de la població d'origen rus d'Ucraïna i que suposadament ells recolzen".

"La doble vara de mesurar ens fa recordar l'Estat d'Israel, que de forma fefaent bombardeja de manera criminal i indiscriminada. Executa amb precisió un holocaust dissenyat ja en el segle XX y tanmateix, actua amb impunitat i hom continua subministrant-los armes".

"Tot el que s'esdevé forma part de la geoestratègia imperialista del capitalisme i el seu afany de control mundial a sang y foc" (Vide: Carlos Martínez – ATTAC Andalucía en http://www.attac.es/2014/08/19/las-sanciones-a-rusia-las-pagan-los-agricultores-y-ganaderos-de-la-union-europea-otra-politica-internacional-es-imprescindible/). "La banalitat del mal". Qualificació amb què Hannah Ahrendt definí el comportament d'Eichman.

Un altre neoliberal convençut que  
"No hay alternativas".

Ai els gats! Ai els cocodrils! Ai Hiroshima, Nagasaki i Fukushima! Ai les sancions a Rússia pagades per nosaltres! Ai Israel, poble elegit, i Gaza, poble desemparat! Ai la banalitat del mal! Ai els nazis encoberts! Ai l'abisme tenebrós que tenim aquí en girar la propera cantonada, perquè "no hay otra alternativa"!

No són cruels, no odien, són persones honrades, bons ciutadans, complidors, creuen en déu, però... roben, maten i enganyen (i, damunt, s'equivoquen).